Beauty tretmani tijekom trudnoće

13.09.2023.

Trudnoća je uzbudljivo razdoblje, ali može biti i vrijeme značajnih promjena za vašu kožu. Mnoge trudnice imaju problema s kožom kao što su tamne mrlje, strije i akne. Iako postoji niz dostupnih tretmana za rješavanje ovih problema, mnogi od njih nisu sigurni za korištenje tijekom trudnoće. Kako biste bili sigurni da se trudnoća odvija bez komplikacija, važno je znati koji medicinski tretmani se smiju koristiti, ali i koje striktno izbjegavamo u ovom periodu. 

Minimalno invazivni tretmani su izvrstan izbor tijekom trudnoće. Trudnicama, u Poliklinici Life, uvijek savjetujemo nježne tretmane kao što je Aquapeel kojim se postiže dubinsko čišćenje i hidratacija kože nježnim sastojcima bez jakih kemikalija i abrazivnih pilinga. U ponudi za trudnice se mogu pronaći i površinski pilinzi blagim kiselinama. Opuštajuće masaže usmjerene potrebama trudnica su uvijek dobrodošle. Na potpuno siguran način potiču opuštanje i ublažavanje zategnutosti mišića. Kako bi svaka mama mogla uživati u trenutku za sebe Poliklinika Life koristi samo dermatološki testiranu kozmetiku i neutralna ulja. Također, klasična manikura i pedikura su sigurni tretmani koji će vam pomoći da se osjećate njegovano i opušteno bez ikakvih rizika.

Ipak, većina tretmana nije preporučena za vrijeme trudnoće. To uključuje injektibilne tretmane poput mezoterapije, dermalnih filera i PRP terapije, laserske tretmane, jake kemijske pilinge te tretmane s retinoidima. Pauziranje ovih tretmana neko vrijeme najbolji je pristup kako biste osigurali sigurnost vaše bebe i sebe.
 

* Prije nego što se odlučite za neki beauty tretman tijekom trudnoće, preporučujemo da se konzultirate s našim stručnjacima kako biste osigurali da je siguran i prilagođen vašem stanju. 

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com