Kvalitetna zimska njega kože - donosimo najvažnije savjete

18.12.2023.

Posebna njega kože u zimskim uvjetima je iznimno važna jer hladan i suh zrak, niske temperature te boravak u zatvorenim i grijanim prostorijama mogu isušiti kožu. Bez adekvatne njege u takvim uvjetima, mogu se pojaviti iritacije, svrbež, ljuštenje kože te drugi simptomi koji ukazuju da je koža dehidrirana. Njega lica zimi je usmjerena upravo na zadržavanje vlažnosti kože, a kako uz posebnu njegu održati razinu hidratacije i očuvati sjaj kože, pročitajte u nastavku.

Redovito nanošenje hidratantne kreme za lice
Nanošenje kreme za lice je obavezno želite li kožu zaštiti od nepovoljnih utjecaja kao što su vjetar, hladnoća i suh zrak. Bogate, hidratantne kreme pomoć će pri sprječavanju isušivanja, a pri tom će zadržati vlagu kože.  Nakon dubinskog čišćenja lica, preporučuje se nanošenje hidratantne kreme kako bi koža ponovno bila glatka i mekana na dodir.


Stručnjaci u Poliklinici Life preporučuju ZO Skin GSR® protokol za suhu i osjetljivu kožu koji se sastoji od hidratantnih proizvoda Hydrating Cleanser, Exfoliating Polish i Calming Toner. Ovaj režim je osmišljen kako bi pomogao hidratizirati, umiriti i nadoknaditi vlagu suhoj, svrbežnoj i nadraženoj koži. Osim toga, tu je i hidratantna krema ZO Skin Hydrating Crème, formulirana za pomlađivanje, hidriranje te smirivanje nadražene kože.
Uz redovitu njegu, dubinsku hidrataciju pružit će i posebni tretmani Poliklinike Life, kao što je ZO Skin Ultra Hydration namijenjen suhoj, dehidriranoj koži kako bi joj se vratio željeni sjaj.


Zaštita od sunca potrebna je čak i zimi
Zrake sunca zimi mnogi često ne opažaju, posebice za vrijeme oblačnih ili kišnih dana. UV zrake čak i na niskim temperaturama, mogu oštetiti vaše lice. Upravo zbog toga, u zimskim uvjetima potrebno je pripaziti i zaštiti svoju kožu  kremom sa SPF faktorom, posebice u planinama dok skijate ili planinarite po snijegu.


Kako biste uvijek bili zaštićeni od UVA/UVB zraka, stručnjaci Poliklinike Life preporučuju ZO Skin Sunscreen + Primer SPF 30, dvostruko djelujuću zaštitu koja sadrži i komponentu primer-a za zaglađivanje kože.


Hidratacija tijela iznutra 
Potrebno je piti puno vode kako bi se održala koža hidratiziranom jer suhi zimski zrak može iscrpiti vlagu. Voda osim što pročišćava organizam, održava ravnotežu i vlaži kožu iznutra. Uz dovoljnu količinu unosa vode spriječava se isušivanje kože, umoran i beživotan izgled kože, što u konačnici može prouzrokovati bore. 


Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom
Vruća voda isušuje kožu i i može ukloniti prirodna ulja, stoga je potrebno pripaziti na temperaturu vode, posebice pri umivanju lica. Kako biste izbjegli pretjeranjo isušivanje, preporučuje se umivanje mlakom vodom te sušenje nježnim tapkanjem kako se koža nebi dodatno oštetila. 

Koristite ovlaživač zraka 
Grijanje prostorija zimi prouzrokuje suh zrak što loše utječe na stanje kože, odnosno dovodi kožu u stanje isušenosti. Investirajte u ovlaživač zraka kako biste dodatno dodali vlažnost u zatvorenim grijanim prostorijama. 

 

 

Za više savjeta, obratite se stručnom osoblju Poliklinike Life:

T. 021 685 430
E. poliklinika@hotelpresident.hr


 

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com