Mitovi o dermalnim filerima

29.08.2023.

Dermalni fileri neće izgledati prirodno - Iako postoji određeni broj pacijenata koji poprime “neprirodni” izgled nakon apliciranja dermalnih filera, važno za razumjeti da se u tom slučaju radi o pogrešnom pristupu. Naime, iznimno je bitno otići kod licenciranog i iskusnog stručnjaka koji će ubrizgati pravu vrstu i količinu prilagođenu vašim potrebama. Na taj način se postiže prirodan i pomlađen izgled.

Svi dermalni fileri su isti - Nikako! Dermalni fileri se razlikuju po sastavu, dugotrajnosti i teksturi formulacije. Unatoč konkurentskom izboru dermalnih filera, u Poliklinici Life smo se opredijelili za vrhunsku kvalitetu i dugogodišnje iskustvo Neauvia filera.

Svatko može aplicirati dermalne filere – Baš kao što je važno da se koristi kvalitetan filer, važno je i da budete u sigurnim rukama iskusnog stručnjaka. Jedino tako ćete dobiti optimalne rezultate uz pridržavanje svih sigurnosnih protokola. 

Dermalni fileri su trajni i nepovratni – Većina filera se temelji na hijaluronskoj kiselini (baš kao i oni koje koristimo u Poliklinici Life) i može se poništiti injekcijom koja se zove hijaluronidaza. Svakako treba napomenuti i da je hijaluronska kiselina sastavni dio naše kože te se filer s vremenom apsorbira i u konačnici nestane iz kože.

Apliciranje filera je jako bolno – Iako se za ubrizgavanje filera koriste igle, njihov ubod je tek blago neugodan zbog iznimno male veličine. Naravno, u Poliklinici Life koristimo anestetik kojim se bol maksimalno reducira.  

Isti učinak se može postići anti-age proizvodima - Proizvodi za njegu kože ne mogu zamijeniti ono što fileri mogu učiniti, ali svakako mogu optimizirati izgled dermalnih filera. Dobra rutina može poboljšati rezultate filera i “odgoditi” njihovo ponovno apliciranje. 

Što više filera, to bolje – U ovom slučaju, često zna biti “Manje je više”. Kako bi se postigao prirodan izgled, u Poliklinici Life se izbjegava prekomjerna količina filera i umjesto toga se koriste manje doze prilagođene jedinstvenoj anatomiji lica. 
 

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com