Prvi put na masaži - evo što možete očekivati

17.01.2024.

Masaža je jedna od najpopularnijih metoda opuštanja i liječenja, a podrazumijeva niz različitih tehnika. Sam naziv masaža dolazi od arapske riječi massa što znači dodir. 

Prvi odlazak na masažu može biti i uzbudljiv i stresan, a kako bismo vam olakšali sve nedoumice i osigurali pozitivno iskustvo, donosimo vam savjete što možete očekivati prije svog prvog posjeta:

 
1. Dostupne su razne tehnike masaže, od kojih svaka zadovoljava različite potrebe. Kako biste bili sigurni koja masaža je najprikladnija za vaše potrebe, stručnjaci iz Poliklinike Life će vam pomoći pri odabiru i upoznati s različitim masažama poput masaže stopala, deep tissue masaže, relax masaže, masaže sa svijećama, masaže vrućim maslinovim uljem, masaže vrućom čokoladom, President royal te Indoceane ritual masaže.

2. Nakon što dogovorite termin, otvoreno razgovarajte sa našim osobljem za masažu o svojim očekivanjima i specifičnim problemima/područjima. Osoblje Poliklinike Life je tu da vam stvori iskustvo prilagođeno samo vama, čime će pritisak, tehniku i područja fokusirati prema vašim željama.


 4. Prije masaže, potrebno je ispuniti obrazac za procjenu zdravstvenog stanja, navodeći zdravstvene probleme, ozljede, alergije ili lijekove koje uzimate. Važno je biti iskren i otkriti ove informacije kako biste osigurali svoju sigurnost i dobrobit tijekom masaže.


 5. Učinite sebi iskustvo masaže ugodnim. Preporuka je skinuti sav nakit, a ovisno o dijelu tijela koje se masira potrebno je skinuti i odjeću sa dijela tijela koje će se masirati. Kada polegnete na krevet za masažu, bit ćete propisno ogrnuti ručnikom kako bi se osjećali ugodno, sigurno i opušteno za vrijeme masaže.


6. Tijekom masaže jednostavno se opustite i otpustite svaku napetost ili stres. Usredotočite se na duboko disanje i dopustite svom tijelu da utone u umirujuće pokrete terapeutovog dodira. Slobodno nam pošaljite povratne informacije o pritisku ili nelagodi koju možete osjećati. 


7. Nakon masaže, možete dobiti preporuke koje bi bilo poželjno slijediti, poput pijenja puno vode ili izbjegavanja napornih aktivnosti, kako biste produžili učinak masaže i spriječili bolove.


Napomenimo, svačije je iskustvo s masažom jedinstveno. Prihvatite opuštanje i uživajte u oslobađanju od nakupljenog stresa.

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com