Retinol - Najmoćniji saveznik u borbi protiv starenja kože

20.09.2023.

SAVJETI ZA PRAVILNO KORIŠTENJE

Iako je proces starenja kože neizbježan, s pravim saveznikom u rukama, možemo usporiti taj proces i očuvati mladolik izgled kože. 
Retinol, oblik vitamina A, najmoćniji je sastojak za koji je klinički dokazano da učinkovito zaglađuje bore, smanjuje pore, izbjeljuje pigmentacijske mrlje i povećava proizvodnju kolagena.
Međutim, važno je pravilno koristiti retinol kako biste postigli najbolje rezultate i izbjegli potencijalne nuspojave.

Evo nekoliko savjeta o pravilnoj upotrebi:

1. Postupno uvođenje – Počnite s nižom koncentracijom retinola kako biste omogućili koži da se postupno prilagodi. Za početnike predlažemo korištenje retinola dvaput tjedno do mjesec dana, nakon čega se može postepeno povećavati doza. 
2. Korištenje u noćnoj rutini – Retinol je najbolje koristiti noću jer može povećati osjetljivost kože na sunce. Osim toga, noću se koža najbolje obnavlja.
3. Zaštita od sunca – Uvijek se preporuča korištenje zaštitnog faktora uz retinol proizvode kako biste zaštitili kožu od oštećenja od sunca.
4. Hidratacija – Proizvodi s retinolom u početku mogu izazvati suhoću kože, a kako biste to izbjegli predlažemo da koristite proizvode koji će dodatno hidrirati vašu kožu.
5. „Manje je više“ – S retinolom nikako ne smijete količinski pretjerati. Tek jedna pumpica je dovoljno za cijelo lice.
6. Izbjegavanje okoloočnog područja – Izbjegavajte nanošenje retinola na područje očiju, osim ako proizvod za to nije namijenjen. 
7. Zaobilazak u trudnoći i dojenju – Proizvode s retinolom ostavite za period nakon trudnoće i vremena dojenja zbog sigurnosti djeteta.  

*U početku možda naiđete na proces „purginga“, ali nemojte se prestrašiti! Purging kože samo označava čišćenje kože iznutra prema van i traje kratko vrijeme nakon čega bi se lice trebalo u potpunosti očistiti od nepravilnosti. 

* Crvenilo, ljuskanje, suhoća, žarenje ili peckanje normalne su, očekivane reakcije na početku uzimanja retinola. Uz redovitu upotrebu proizvoda, koža će se aklimatizirati, otkrivajući ujednačeniji ton i mladenački ten.


Iskoristite prednosti retinola s proizvodima iz ZO Skin Health linije dostupnim u Poliklinici Life u Solinu.

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com