Sve što to trebate znati o dermalnim filerima

18.01.2024.

Hijaluronski dermalni fileri su uz Botox tretmane postali najpopularniji tretmani moderne estetske medicine. Što su točno hijaluronski dermalni fileri, koje su prednosti i kakve rezultate možete očekivati, provjerite u nastavku teksta.

Što su dermalni fileri?

Dermalni fileri su sastavljeni od hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u vašoj koži i koja je odgovorna za hidrataciju i popunjavanje tkiva. Idealni su za one koji žele suzbiti znakove starenja, odnosno tretirati bore, opuštene zone lica ili konturirati usne.

Prednosti dermalnih filera

1. Učinci pomlađivanja - kako starimo, naša koža prirodno gubi  hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin, što dovodi do finih linija, bora i opuštenosti. S druge strane, dermalni fileri učinkovito nadoknađuju i vraćaju izgubljeni volumen, rezultirajući mladolikim i osvježenim izgledom.

2. Svestranost - dermalni fileri nisu ograničeni samo na rješavanje problema starenja. Također se mogu koristiti za poboljšanje crta lica kao što su usne, obrazi i brada, pružajući poboljšanu simetriju i ravnotežu.

3. Prirodni rezultati - kvalificirani dermalni stručnjaci Poliklinike Life primjenjuju dermalne filere s preciznošću, omogućujući suptilna, ali uočljiva poboljšanja koja održavaju vaše jedinstvene karakteristike lica.

4. Minimalan oporavak - za razliku od kirurških zahvata, tretmani dermalnim filerom zahtijevaju minimalan oporavak. Možete nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima gotovo odmah nakon zahvata, što ga čini prikladnim izborom za one koji vode užurban način života. U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana.

Postupak tretmana i sigurnost

U Poliklinici Life Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu. Prije bilo kakvog tretmana dermalnim filerom, naši će iskusni doktori provesti temeljito savjetovanje kako bi razumjeli vaše ciljeve i riješili sve nedoumice. Sam zahvat uključuje precizno ubrizgavanje filera u ciljana područja, uz minimalnu nelagodu i mogućnost primjene lokalne anestezije po želji. Važno je napomenuti da samo licencirani i iskusni stručnjaci trebaju primjenjivati ​​dermalne filere kako bi se osigurali optimalni rezultati i smanjili rizici.

Rezultati i održavanje

Nakon tretmana dermalnim filerom u Poliklinici Life, možete očekivati ​​trenutne rezultate, uz daljnje poboljšanje s povlačenjem manje otekline ili crvenila. Dugotrajnost rezultata varirat će ovisno o količini ubrizganog filera i individualnim čimbenicima. Međutim, većina pacijenata uživa u blagodatima dermalnih filera nekoliko mjeseci do godinu dana.

Za održavanje željenih rezultata mogu se preporučiti periodični tretmani, prilagođeni vašim specifičnim potrebama. Naš stručni tim pružit će vam smjernice o idealnom rasporedu tretmana kako biste osigurali vaše trajno zadovoljstvo.

U Poliklinici Life posvećeni smo pružanju personalizirane njege i postizanju rezultata prirodnog izgleda koji povećavaju vaše samopouzdanje i dobrobit. Pouzdajte se u našu stručnost i otkrijte svoj mladenački sjaj uz pomoć dermalnih filera.

Ako imate dodatnih pitanja ili želite zakazati konzultacije, slobodno se obratite našem timu:
T. 021 685 430
E. spa@hotelpresident.hr / poliklinika@hotelpresident.hr

Icons made by Pixel perfect from www.flaticon.com
Icons made by iconixar from www.flaticon.com
Icons made by Freepik from www.flaticon.com
Icons made by Smashicons from www.flaticon.com
Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com